Пом‘якшення карантину в Україні та антирекорд смертності в США

Здоров'я, Новини, Суспільство

Довкола так багато інформації про сьогоднішні події, що в ній можна потонути. Тому Голос.if.ua  вирішив підсумувати найважливіше і зібрав для вас топ – 5 новин.

П’ять новин, які ви могли проспати:

  • В Україні від 24 квітня можуть пом’якшити карантинні заходи задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19. Президент Володимир Зеленський назвав умови.
  • У США повідомили про ще 4 591 смерть від ускладнень нового типу коронавірусу. Це найвищий добовий приріст летальних випадків COVID-19 в країні. Попередній “антирекорд” склав 2 569 померлих.
  • Техас стане першим штатом у США, де вже з понеділка, 20 квітня, почнуть скасовувати карантинні обмеження, впроваджені у боротьбі з пандемією COVID-19. А тим часом очільник країни Дональд Трамп наполягає на тому, щоб іще три штати “звільнилися” та почали виходити з карантину за представленим ним планом.
  • У Житомирській області масштабні лісові пожежі перекинулися на села й уже знищили 81 будинок – 43 нежитлові та 38 житлових. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани Овруцького району.
  • У Японії загальна кількість випадків COVID-19, разом із раніше інфікованими пасажирами круїзного лайнера Diamond Princess, зросла до 10 507. В уряді заявляють, що люди не дотримуються дистанції. Водночас, майже третину пацієнтів зафіксували у Токіо, де медзаклади повідомляють про нестачу ліжко-місць, а чиновники висловлюють побоювання щодо кризи у сфері охорони здоров’я. Чимало лікарень та відділень швидкої допомоги відмовляються лікувати інфіковних людей, тому що не мають засобів захисту.Так, нещодавно у Токіо приймання чоловіка з лихоманкою та утрудненим диханням відхилили 80 лікарень, через що “швидка” витратила кілька годин на пошук медзакладу, який погодиться лікувати хворого.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.