Калуська ТЕЦ завдала довкіллю збитків на 18,4 млн грн

Економіка, Новини

За результатами проведеної у березні планової перевірки, Держекоінспекція нарахувала ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» 18 401 554 гривень завданих довкіллю збитків.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов, інформує Голос.if.ua з посиланням на Agronews.ua.

Під час проведення перевірки, на території підприємства було виявлено засмічення та забруднення земельної ділянки площею 1638 кв. м. За результатами лабораторних досліджень встановлено забруднення землі нафтопродуктами та важкими металами (кадмій, цинк, мідь, нікель).

Зокрема, за засмічення земель підприємству нараховано 13 630 780, 80 грн. , а за забруднення – 4 770 773, 28 грн. завданої довкіллю шкоди.

“Отже, навіть у складних умовах ми продовжуємо працювати і отримувати гідні результати. Сподіваюсь, що підприємство сплатить ці збитки, не доводячи до судових баталій, адже результати не викликають жодних сумнівів”, – написав він.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.