«Укрнафта» у першому кварталі сплатила майже чотири мільйони ренти у бюджет Прикарпаття

Економіка, Новини

За березень 2020 року ПАТ «Укрнафта» сплатило до бюджетів усіх рівнів податків на суму 638 млн грн. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, податок на прибуток, акцизний збір та інші податки.

Сума сплачених податків у першому кварталі сягнула 5,08 млрд грн, інформують у компанії.

ПАТ «Укрнафта» сплатило 336 млн грн рентної плати до державного та місцевих бюджетів різних рівнів за користування надрами за березень 2020 року. З них 16,8 млн грн надійшли до місцевих бюджетів відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти і газу.

Найбільші надходження з рентної плати «Укрнафти» отримали бюджети Сумської (6,67 млн грн), Івано-Франківської (3,78 млн грн) і Полтавської (3 млн грн) областей. Надходження від рентної плати залежать від обсягу видобутку вуглеводнів у тому чи іншому регіоні та використовуються громадами переважно для реалізації локальних інфраструктурних та соціальних проектів.

5% рентних платежів, які надійшли до бюджетів областей, районів та місцевих громад, млн грн

Березень 2020

Сумська обл.

6,67

Івано-Франківська обл.

3,78

Полтавська обл.

3,0

Чернігівська обл.

1,68

Львівська обл.

1,33

Харківська обл.

0,26

Дніпропетровська обл.

0,04

Чернівецька обл.

0,01

Всього

16,8

Нагадаємо, у 2019 році «Укрнафта» увійшла до десятки найбільших платників податків країни за версією видання «Рейтинг» – компанія сплатила 13,25 млрд грн до бюджетів усіх рівнів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.