В онлайн режимі: Пласт відзначив 108-річницю

Новини, Суспільство

Вперше святкування з нагоди Дня першої пластової присяги, що вважається офіційним початком створення організації, відбулося онлайн на рівні всієї країни, організоване чотирма осередками Пласту: Київ, Харків, Івано-Франківськ та Львів, про це інформує Голос.if.ua.

Починаючи з офіційного відкриття об 11 годині й завершуючи традиційною пластовою ватрою о 21 тривала безперервна пряма трансляція святкування Дня пластової присяги 11 квітня, до якої долучилися тисячі бажаючих. 12 квітня 1912 року пластуни склали присягу на вірність Богові й Україні, що стало офіційним початком створення найстаршої та найбільшої молодіжної організації України – Пласту.

Вперше пластуни проводять святкування в онлайн режимі й одночасно всією країною. Свої активності представили 4 найбільші пластові осередки: Київ, Харків, Івано-Франківськ і Львів. Програма святкування поєднує у собі різні напрямки діяльності пластунів. Зокрема,  квести, майстер-класи, спортивні активності, співи на ватрі.

“День першої пластової присяги є важливою подією для всіх пластунів. Враховуючи карантин, ми проводимо цю подію в безпечному для всіх форматі. Вперше за 108-річну історію Пласту відбувається така масштабна подія онлайн. Зараз для кожного з нас дуже важливими є взаємодія й взаємопідтримка. Ми хочемо показати, нашу єдність і готовність долати перешкоди, тож, створили подію спільно із пластовими осередками із різних куточків України – від Львова до Харкова,” — розповідає один з організаторів святкування Богдан Гультай.

Трансляція тривала до 21:00 11 квітня.

Довідка:

Пласт — найбільша демократична скаутська організація на пострадянському просторі, яка налічує понад 12 000 членів у понад 20 країнах світу. Кожного року пластуни-волонтери вкладають більше 668 000 годин у виховання дітей і щорічно проводять більше двох сотень пластових таборів по всій Україні. Більше про Пласт: plast.org.ua 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.