У Чернівецькій області суд не зміг оштрафувати порушника закону про карантин, усе через недосконалість самого закону

Кримінал, Новини

Недосконалість закону про карантин.

На Буковині Кельменецький районний суд не зумів оштрафувати чоловіка через відсутність маски у громадському місці, інформує Голос.if.ua. Усе через те, що в законі не вказано, що він мав самостійно пошити або придбати маску.

Опівдні 6 квітня цей чоловік перебував на зупинці громадського транспорту в селі Нагоряни Чернівецької області без захисної маски. У поліції вважають, що він порушив обмеження про запобігання поширенню коронавірусу.

Втім, чоловік пояснив: він не мав змоги придбати в селі маску чи виготовити її, тому був на зупинці без захисту на обличчі. За його словами, безкоштовно маску йому ніхто не пропонував. Він також додав, що шкодує та розкаюється у вчиненому.

Суд вирішив закрити справу через відсутність складу адмінправопорушення. За словами чоловіка, він був без маски через відсутність коштів на її придбання та через неможливість виготовити її самостійно.

Закон передбачає, що фінансування заходів проти поширення коронавірусу здійснюється з державного або місцевих бюджетів, в окремих випадках – за гроші підприємств.

У матеріалах справи відсутні докази, які підтверджували б, що громадянин, відповідно до закону, за власні кошти зобов’язаний купити чи пошити респіратор чи захисну маску.

Також у справі відсутні докази, що держава йому профінансувала придбання та виготовлення маски і за таких умов він порушив заборону перебувати в громадських місцях без маски.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.