Коронавірус в Україні: кількість хворих зросла до 3 102 осіб, з них 530 – медики (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 в Україні зросла до 3 102 осіб, з них 201 дитина і 530 медичних працівників, заявив на ранковому брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує Голос.if.ua.

За словами голови МОЗ, протягом доби виявили 325 нових випадків.

«Лабораторно підтверджено методом ПЛР 325 осіб, з них 12 дітей. Із них 85 медичних працівників. Госпіталізовано 77 осіб, з них одна дитина та сім медичних працівників. На апарати штучної вентиляції легенів переведно три особи. Одужало вісім осіб, одна дитина, в тому числі чотири медичних працівники. Повідомлено про 10 померлих осіб», – сказав Степанов.

Він уточнив, що переважна кількість померлих – люди похилого віку або такі, які мали супутні захворювання.

Степанов зауважив, що після зміни алгоритму тестування кількість лабораторних досліджень методом полімеразно-ланцюгової леакції в Україні зросла і становить від 2,5 до 3 тисяч за добу.

«Ми за новим алгоритмом тестуємо всіх без винятку пацієнтів, в яких є запалення легень, також суворо дотримується всіх алгоритмів, нами затверджених, починаючи від сімейних лікарів, закінчуючи медичними працівниками для того, щоб ми максимально тестували, максимально виявляли цю хворобу і потім вже вживали відповідних заходів», – сказав він.

З урахуванням нових даних МОЗ, кількість летальних випадків в Україні зросла до 93, кількість випадків одужання – до 97.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.