Батьківська безвідповідальність: на Прикарпатті діти скоїли 24 злочини

Кримінал, Новини

Аналіз стану злочинності серед дітей на Прикарпатті від початку цього року засвідчує, що в області й надалі зберігається тенденція до зменшення кількості кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми та за їх участю. 

За 3 місяці 2020 року діти на території Прикарпаття скоїли 24 кримінальні правопорушення. Більше половини з них – майнового характеру, про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Цьогоріч на «рахунку» неповнолітніх 13 крадіжок та 2 пограбування. Крім того, юні правопорушники вчинили 5 хуліганств та 1 незаконне заволодіння транспортним засобом.

Загалом у скоєні цих злочинів взяли участь 21 підліток. Слід також зазначити, що 4 кримінальні правопорушення було вчинено дітьми спільно з дорослими організаторами.

Найчастіше, як виявляється, дітей до вчинення злочинів підштовхують безконтрольність з боку батьків та негативний вплив середовища, у якому діти проводять дозвілля. Інколи до вчинення злочинів дітей спонукає скрутне матеріальне становище сім’ї.

Та все ж однією з основних причин «дитячої» злочинності залишається неналежне виховання батьками своїх синів та дочок.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.