Паління погіршує перебіг COVID-19 – МОЗ України

Здоров'я, Новини, Суспільство

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що тютюновий дим негативно впливає на перебіг хвороби інфікованих коронавірусом пацієнтів, і закликав утриматися від цієї шкідливої звички.

Паління погіршує перебіг коронавірусної хвороби COVID-19. Про це на брифінгу 10 квітня розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент видання “ГОРДОН”.
Ляшку поставили запитання стосовно збільшення кількості пожеж в Україні і впливу смогу від них на хворих на COVID-19.
“Не можу з упевненістю сказати, чи впливає смог. Але з упевненістю скажу, що тютюновий дим 100% впливає і погіршує перебіг коронавірусної хвороби, а також ускладнень, які можуть виникати від грипу і грипоподібних захворювань, у тому числі й коронавірусної хвороби, особливо коли приєднується пневмонія”, – сказав він.
Ляшко рекомендував утриматися від цієї шкідливої звички.
Станом на 9.30 10 квітня, як повідомили в МОЗ, в Україні підтверджено інфікування коронавірусом 2203 людей, 69 із них померли, 61 людину вже вилікували.
За інформацією Ляшка, у лікарнях від COVID-19 лікуються 923 людини, зокрема 42 дитини. До апаратів штучної вентиляції легенів під’єднано 43 пацієнтів, стан п’яти з них – критичний.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у Китаї у грудні 2019 року. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 10 квітня загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,6 млн, із них понад 355 тис. – вилікувалося, а 95 758 – померли.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.