В ОПУ обговорювали введення надзвичайного стану

Новини, Політика

У координаційній раді з протидії коронавірусу допускають введення надзвичайного стану в Україні та обговорювали це питання разом із президентом Володимиром Зеленським, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Офіс президента України.

Заступник голови Офісу президента України, секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко в інтерв’ю “Українській правді”

“Така можливість (введення надзвичайного стану – УП) завжди є. Але ми ж дивимось на ситуацію, яка зараз є. Зараз введена надзвичайна ситуація. Станом на зараз ми вважаємо заходи, які вже введені, достатніми. 

Але ж все одно – ти виходиш на вихідних і бачиш, скільки людей гуляють в парку, розумієш? Тому ми усіх закликаємо до того, щоб вони знаходились вдома, менше гуляли та були завжди в масках” – повідомив Кирило Тимошенко.

Він розповів, що введення надзвичайного стану проговорювали із президентом. Це може статися тоді, коли влада “без надзвичайного стану не зможе зупинити поширення коронавірусу”.

Тимошенко пояснив, що надзвичайний стан – це заходи, які можуть допомагати контролювати ситуацію, а також те, щоб люди знаходилися вдома.

У координаційних нарадах МОЗ разом із науковцями розробили декілька сценаріїв поширення коронавірусу. У них є оптимістичний, негативний і середній.

В порівнянні з іншими країнами, Україна наразі йде по оптимістичному сценарію розвитку подій, запевнив Тимошенко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.