Італійці готуються тестувати імунітет населення на антитіла до Covid-19

Здоров'я, Новини

Італійці готуються розпочати тестування імунітету населення, за наявності антитіл вони зможуть повернутись на роботу, про це інформує Голос.if.ua

“На даний момент ми працюємо над тестуванням, протягом декількох днів буде відповідь щодо тестів, які можна широко використовувати”, – заявив президент Міністерства охорони здоров’я Італії Франко Локателлі.

Перевірка тестування громадян відбуватиметься, пояснює він, “на основі чотирьох критеріїв, щоб не було ризику розбіжностей між різними регіонами”.

“Ми наполегливо працюємо, – пояснив Локателлі, – і відповідь на підтвердження надійде за короткий час, думаємо через кілька днів”.

Перевірка серологічних тестів, спрямованих на виявлення наявності антитіл до SarsCov2-19 через зразок крові, відбуватиметься на основі чотирьох критеріїв: висока чутливість та специфічність тестів, щоб уникнути помилкових позитивних результатів чи помилкових негативів; тести, доступні за короткий час; наявність у великих масштабах; простоті застосування.

Щоб визначити вибірки населення, на яких вперше будуть проведені серологічні тести, пояснив Локателлі, “ми враховуємо різні критерії, включаючи вікові групи, територіальні райони, епідемічне значення, ґендерну різницю (чоловіки/жінки), профілі діяльності”.

Серологічні тести повинні виявити, хто з людей вже виробив антитіла до нового коронавірусу SarsCov2 і, отже, має імунітет.

Метою також є отримання так званого “паспорта на імунітет”, який також може бути використаний, як критерій повернення на роботу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.