У МОЗ пояснили, чому на коронавірус не можна протестувати всіх українців

Здоров'я, Новини

В.о. гендиректора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін заявив, що масове тестування на коронавірус є недоцільним і технічно нездійсненним, про це інформує Голос.if.ua
Жодна країна у світі масово не тестує громадян на коронавірус. Про це 9 квітня на брифінгу в Києві розповів в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін, відповідаючи на запитання, чому в Україні не проводять тестування всіх жителів.
“Жодна країна світу не забезпечує масове скринінгове тестування всіх своїх громадян. Тому така опція наразі не розглядається і навряд чи буде застосована. Перш за все, у зв’язку з тим, що це не є доцільним. Технічно це майже неможливо зробити”, – сказав Кузін.

За його словами, для тестування кожна країна обирає свої діагностичні, клінічні або лабораторні протоколи.

“Відповідно до діючих протоколів Україна тестує і забезпечує безкоштовним тестуванням методом ПЛР усіх осіб, які підпадають під епідеміологічні та клінічні критерії. Для осіб, які підпадають під такі критерії, буде проведено забір зразків і відповідне ПЛР-дослідження”, – пояснив він.

Осіб, які не підпадають під ці критерії, можуть протестувати тільки в тому випадку, якщо вони є прямими контактними особами пацієнтів із підтвердженим діагнозом “коронавірусна інфекція COVID-19”, зазначив він.

Уранці 9 квітня МОЗ повідомив, що 2020 року в Центр громадського здоров’я надійшло 7901 повідомлення про підозру на коронавірусну інфекцію COVID-19. У Центрі громадського здоров’я пояснили, що кількість підозр на коронавірус, які надходять у відомство, не дорівнює кількості проведених досліджень у лабораторіях. Від початку року на підставі підозр проведено 20 608 досліджень.

За даними МОЗ, в Україні є можливість проводити приблизно 30 тис. тестувань на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції на добу.

Станом на 9.30 9 квітня в Україні коронавірус підтверджено в 1892 осіб, із яких 57 –померли, а 45 – одужали.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у Китаї у грудні 2019 року. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,48 млн осіб, із них понад 329 тис. – вилікувалося, а 88 567 – померли.

За інформацією сайта Worldometers, який аналізує статистичну інформацію з різних країн, найбільше тестувань у світі на коронавірус провели США (2,2 млн), Німеччина (1,3 млн), Росія (1 млн) та Італія (807 тис.).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.