Вітаміни сезону в квітні — молода капуста і редис!

Здоров'я, Новини

У період авітамінозів, після довгих сірих днів похмурої зими, нашому організму як ніколи необхідна підтримка і захист. І перші свіжі овочі нового сезону припадуть якнайбільш до речі: вони не тільки урізноманітнюють звичне меню, але і забезпечать необхідними корисними речовинами і вітамінами! пише Голос.if.ua.
А купити перші молоді овочі за дуже доступними цінами можна буде вже з першого квітня в усіх супермаркетах нашої мережі. Отже, зустрічайте: вітаміни сезону від «Великої Кишені» – молода білокачанна капуста і весняна редиска!

Вітамінний редис

Редиска вже традиційно вважається одним з перших свіжих овочів, що з’являються навесні на нашому столі і вирощених на відкритому грунті, а не в парниках. А полюбилася вона українцям недарма: і справа не тільки в її особливому – з легкою гіркуватістю – смаку. Весняна редиска – джерело корисних і таких необхідних нашому організму в період авітамінозу речовин: у ній міститься калій, натрій, кальцій, фосфор, магній, залізо, вітаміни РР і С. До того ж, завдяки ефірним оліям, що входять до її складу, цей овоч і салати з нього сприяють поліпшенню апетиту і роботі кишковика, мають легкий жовчогінний ефект.

Капуста – один з найпопулярніших овочів у українських господинь – і для цього є безліч причин. Вона не тільки поєднується з багатьма продуктами і може стати основою багатьох страв, але і є джерелом майже всього набору вітамінів, необхідних організму людини, а також великої кількості мінеральних речовин. Так, в капусті містяться вітаміни групи B – В1, В2; вітамін С. Але відмінною її особливістю є вміст так званого вітаміну U – метілметіоніну. Він сприяє поліпшенню стану організму при виразкових хворобах шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритах і багатьох інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту. До того ж капуста стимулює обмінні процеси, має протизапальну і знеболюючу дію, а харчові волокна, що містяться в капусті, сприяють виведенню холестерину.

Молода капуста

Акційні редис і молоду капусту можна знайти у всіх супермаркетах «Велика Кишеня» за найнижчою ціною. Акція діє з 1 по 30 квітня 2015 року.А завдяки низькій калорійності – всього 27 ккал / 100 гр. – І наявності великої кількості клітковини цей овоч має популярність у тих, хто прагне позбутися зайвої ваги. Так, на основі соку з листя капусти готують безліч овочевих коктейлів, які сприяють схудненню. Молоду ж білокачанну капусту фахівці рекомендують вживати свіжою – в салатах.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.