Юрій Андрухович працює над новим романом

Новини, Суспільство

Франківський письменник Юрій Андрухович працює над романом «Радіо Ніч» і планує його видати до 13 грудня.

Про це письменник розповів у програмі «Твоя Підпільна Гуманітарка» з Євгеном Ліром, Голос.if.ua.

 «Якщо, знову ж таки, дозволить нам Covid-19, то я хотів би бачити датою виходу цього роману 13 грудня цього року. Це не обов’язково, але було б красиво, бо ця «Радіо Ніч» суцільна – це ніч на 13 грудня. І герой трошки на цьому наголошує. Воно деякою мірою важливо. Тому я зроблю все, що від мене залежне, а вірус зробить усе, що від нього залежне, але в кожному разі поки що я планую так, що цей роман побачить світ 13 грудня 20-го року», – поділився зі слухачами письменник.

Про нову книгу Андруховича майже нічого невідомо, проте у розмові автор дещо розповів про майбутній роман і його головного героя:

«Там річ у тому, що кожна з його інтервенцій на етер нічний насправді завершується якоюсь музичною композицією. Їх у мене всього 15. Тобто у мене склався вже цей плей-лист, цей, умовно кажучи, альбом. Я думаю, що буде доволі непростим завданням для майбутнього видавця цього роману домовитися з усіма власниками прав».

Йдеться про таких виконавців, як Джаггер, Девід Бові, Елтон Джон, Soap & Skin, Любомир Мельник та ін.

Автор каже, що не береться мріяти про те, що разом із романом в одному пакеті буде компакт або буде десь цифровий реліз і всі 15 номерів можна буде слухати не відходячи від книги, але є цікава можливість для читачів самостійно знайти для себе в мережі кожен з цих творів і зробити собі цей альбом власними руками.

Деякі позиції у цьому переліку ще факультативні, зазначив Юрій Андрухович. Він багато разів переслуховує композиції, шукаючи найкращого їх поєднання між собою, адже вони повинні абсолютно вступати в реляції зі змістом роману.

Письменник обіцяє, що ближче до грудня буде трохи більше про це розповідати, а поки що слухає музику з роману, «а сам текст залишив поки що, щоби від нього відвикнути. Щоби потім за якийсь місяць, півтора, може, два почати його знову перечитувати доволі таким свіжим поглядом, свіжим оком».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.