У Держекоінспекції кажуть, що пожежа із зони ЧАЕС розповсюдилась на 100 га

Відео-новини, Кримінал, Новини

Пожежа, яка виникла у Чернобильській зоні, охопила 20 га у зоні ЧАЕС, загалом палає понад 100 га, в осередку пожежі радіація перевищує норму. 

Про це інформує Голос.if.ua з посиланням на в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова.

“Вогнеборці продовжують боротися з пожежою, яка виникла у Чорнобильській зоні. Ситуація складна. … Спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева. 

У центрі пожежі радіація вище норми. Показники приладу становлять 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі” – повідомляє Єгор Фірсов.

Фірсов додав, що попри те, що проблема підпалів трави навесні та восени “стоїть дуже гостро”, штраф за таке порушення складає лише 175 грн. На думку Фірсова, штрафи за підпали мають бути збільшені у 50-100 разів.  

Вогнеборці продовжують боротися з пожежою, яка виникла у Чорнобильській зоні. Ситуація складна. Вогонь поширився на Чернобильску зону 20 гектарів, але загалом палає більше 100 гектарів. Як це зараз часто буває, спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева…Є погані новини – у центрі пожежі радіація вище норми. Як ви бачите на відео, показники приладу становлять 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі.На жаль, руки в нас зазвичай доходять до реформ лише тоді, коли трапляється біда. Проблема підпалів трави несвідомими громадянами навесні та восени в нас давно вже стоїть дуже гостро. Втім, штраф за таке порушення досі складає лише 175 грн. І кожен рік ми бачимо одну й ту саму картину – в усіх регіонах палають поля, очерет, ліси. Це варварство необхідно нарешті вже припиняти. На першому ж засіданні парламенту депутати мають суттєво підняти штрафи за підпал трави. За відсутність маски зараз вас можуть покарати на 17 тисяч гривень. А за підпал, який може забрати чиєсь життя (як вже недавно відбулося на Житомирщині), штраф мізерний. Так тривати більше не може. Штрафи за підпали мають бути збільшені у 50-100 разів.Відповідні законопроекти є. Сподіваюся, вони будуть проголосовані. Інакше масштабні пожежі будуть і надалі відбуватися кожної осені та весни.

Опубліковано Єгором Фірсовим Неділя, 5 квітня 2020 р.

У ДСНС у свою чергу повідомили, що станом на 10:00 5 квітня відкритого вогню у зоні відчуження немає, спостерігається тління окремих осередків.

“Проводиться повітряна розвідка авіацією ДСНС. Радіаційний фон у межах норми”.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.