В Україні заборонили масові святкування Великодня

Новини, Суспільство

Відповідна постанова опублікована на урядовому порталі.

Згідно з ухваленою постановою Кабміну, до 24 квітня заборонено проведення всіх масових заходів, інформує Голос.if.ua.

Під заборону потрапили культурні, розважальні, спортивні, соціальні та релігійні заходи.

Нагадаємо, Великдень цього року відзначають 19 квітня.

Дозволені лише масові заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. При цьому у всіх учасників повинні бути засоби індивідуального захисту — маски або респіратори.

Як повідомлялось раніше, настоятель Архікатедрального собору Святого Воскресіння м. Івано-Франківська отець-митрат Юрій Новіцький зазначав, що в організації освячення немає жодної проблеми.

“Освячення розпочнемо у суботу о 12-ій годині. Як тільки люди підходитимуть по 20-30 осіб, будемо просити їх ставати на відстані два метри одні від одних. І відразу після освячення кошиків вони зможуть іти додому. В минулі роки ми освячували з 17-ї години, тому о 19-ій був пік, приходило кілька сотень і навіть тисяча вірних. Цього року розтягнемо цей процес на два дні”, – пояснив отець.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.