На Івано-Франківщині – найбільше офіційно підтверджених смертей від коронавірусу, влада шукає вихід

Здоров'я, Новини

Станом на 10.00 4 квітня на Івано-Франківщині офіційно підтверджено 94 випадки захворювання на COVID-19.

Область – четверта в країні за цим показником, інформує Голос.if.ua. На жаль, із сумним лідерством за кількістю летальних випадків – уже шість. Такі дані оприлюднив Громадський центр здоров’я.
Тривоги додає й те, що в сусідній Чернівецькій області – 206 випадків коронавірусної хвороби, Тернопільській – 135. На в’їздах до Івано-Франківська встановлені блокпости, вже 28 чоловік із підозрою на COVID-19 звідти відправили на обстеження. Загалом майже 300 мешканців Прикарпаття очікують на результати ПЛР-діагностики.
Крім державної підтримки, місцева влада шукає різні ресурси на протидію поширенню коронавірусу. Залучені науковці Івано-Франківського національного медичного університету, волонтери й меценати. На Прикарпаття прибула група столичних вірусологів. Розширюється мережа спеціальних лабораторій для проведення аналізів на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції.
Людмила СТРАЖНИК.
Івано-Франківська область.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.