Чи діють в Франківську обмеження на ремонтні роботи під час карантину? (відео)

Новини, Суспільство

За період карантину було зареєстровано близько 120 звернень щодо ремонтів.

Франківка Христина Степ’юк у соцмережі Facebook поскаржилася на майстрів, які голосно проводять ремонт у сусідній квартирі. Пише, що заважають їй працювати дистанційно. Жінка розповідає, що у сусідній квартирі розпочали ремонт у вівторок. Через шум зверталася до поліції.

Про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

“Я працюю з дому, в мене дуже строгий графік, я не можу працювати за вільним графіком, працюю з 8:30 до 17:30. Мене контролюють. Люди проводять ремонт у той самий час. Поліція, яка приїхала на виклик, перевірку проводила рівно 30 секунд. Навіть не запиталися паспортів у людей, які там знаходяться. Просто запитали, чи вони повернулися з-за кордону, і майстри сказали, що ні. На цьому перевірка закінчилася, і поліцейські повідомили, що вони більше нічого не робитимуть”, – розповіла Христина Степ’юк.

Правозахисник Андрій Малетин вайбером пояснив, у який час дозволено проводити ремонт, та чи є якесь покарання за те, що він проходить дуже гучно: “У святкові та неробочі дні не можна взагалі проводити ремонти, а у звичайні – з 8:00 до 21:00. Однак цей закон також передбачає, що під час проведення робіт працівники також повинні забезпечити те, щоб шуми були в межах норми. Але визначити те, чи вони не перевищують допустимий рівень – то хіба у спеціалізованих установах”.

За словами речниці патрульної поліції області Христини Мриглід, за період карантину було зареєстровано близько 120 таких звернень. Також згідно зі 182-ю статтею Кримінального кодексу України, передбачено штраф в розмірі від 85 до 510 гривень, при повторному порушенні – від 510 гривень з можливою конфіскацією джерела шуму.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.