Т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів відмовився від допомоги фахівців з ГР при ОДА (документ)

Здоров'я, Новини

Представники Медичного комітету Громадської ради при Івано-Франківській ОДА в якому працюють одні із найкращих фахівців медичної сфери, у тому числі заслужений лікар України колишній головний лікар Івано-Франківської міської лікарні №-1 Євген Романишин, лікар вищої категорії, голова профспілкового комітету Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдан Венник, політичний і громадський діяч лікар вищої категорії Тарас Боднар та інші фахівці та споживачі медичних послуг звернулися до Івано-Франківської ДОЗ щодо надання допомоги в подоланні коронавірусу в Івано-Франківській області.

Про це інформує щоденна онлайн -газета Голос.if.ua.
Незважаючи на підтримку цієї ініціативи зі сторони в.о. директора ДОЗ Ірини Кобельської та попереднього запрошення голови Комітету Тараса Боднара та його 1-го заступника Євгена Романишина, представники медичної громадськості області не були допущені до участі в нараді з приводу профілактики коронавірусу COVID-2019.
Це при тому, що наша область у лідерах по захворюванню на коронавірус людей та медичних працівників.
У зв’язку із цим прикрим інцендетом заступник голови Громадської ради при ОДА Ростислав Гудзінський та голова Медичного комітету ГР Тарас Боднар із відповідним інформаційним запитом щодо причин не допуску представників профільного медичного комітету до участі в нараді щодо проблематики COVID-2019 звернулися до т.в.о голови ОДА Віталія Федоріва.
Яке ж було здивування медиків Громадської ради, коли надійшла відповідь за підписом т.в.о. голови ОДА Віталія Федоріва, в якій було вказано, що у відносинах із обласною адміністрацією, Громадську раду може представляти лишень її голова. Нажаль голова Громадської ради при ОДА Віталій Перевізник, при всіх його чеснотах не є фахівцем у медичній сфері і навіть якби дуже хотів не зможе допомогти області у подоланні коронавірусу.
Вочевидь зважаючи на таку позицію тимчасового очильника Івано –Франківського ОДА Віталія Федоріва не дивно, що наша область останньою в Україні отримала допомогу з резервного фонду держави у подоланні пандемії,і то тільки після втручання патріотичної громадськості та ЗМІ…
Тож залишається сподіватися, що належну оцінку такій діяльності свого сьавленика дасть президент Зеленський та його прем’єр Шмигаль, до яких також звернулися члени громадської ради.
А щодо пересічних мешканців області – споживачів медичних послуг та самих медиків, то судячи зі стрічок новин у ЗМІ та гнівних дописів у соцмережах, останніх кількох тижнів їм виявилося більш ніж достатньо, щоб оцінити, чи відповідає Федорів займаній посаді…

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.