Все в ручному режимі, кабмін доплачуватиме деяким пенсіонерам по 500 гривень щомісячно, та хоче індексувати пенсії на 11% з травня

Економіка, Новини

Кабінет міністрів встановить додаткові виплати у розмірі 500 гривень (для пенсіонерів старших за 80 років), а також запропонує індексувати пенсії на 11% з травня – це рішення має підтримати Рада, хоча згідно із законом, пенсії та зарплати мають індексуватися щорічно автоматично на рівень інфляції.

Про це повідомляє Голос.if.uaз посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Повідомляється, що уряд планує:

  • встановити додаткову щомісячної виплату у розмірі 500 гривень для пенсіонерів, що старше 80 років, (у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень).
  • виплатити у квітні одноразову грошову допомогу в 1 тис грн для пенсіонерів, що отримують пенсії менше 5 тисяч гривень у квітні. (За даними уряду – це близько 10 млн пенсіонерів)
  • індексувати пенсії з першого травня на 11% . За даними уряду близько 7 мільйонів пенсіонерів отримають по 260 гривень.

Також для старших за 80 років жінок із страховим стажем 20 років, а для чоловіків із стажем 25 років встановлять мінімальну пенсію 2600 гривень. Таку підтримку отримують 1,5 млн пенсіонерів

“Рішення щодо індексації закладено у бюджеті. Тому очікуємо голосування Ради.

 

Стосовно виплат по 500 гривень і 1000 гривень ми приймаємо і будемо підтримувати пенсіонерів таким чином до початку індексації 1 травня”, – резюмує прем’єр.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.