70% прикарпатців боргують за газ, на підприємстві попереджають про перебої з постачанням

Економіка, Новини

Близько 311 тис. або понад 70% всіх споживачів газу в Івано-Франківській області заборгували за розподіл газу 62 млн грн.

Як повідомляє пресслужба “Івано-Франківськгазу”, через різке зниження оплат компанії не вистачає коштів для виконання всіх робіт із забезпечення безперебійної доставки блакитного палива, інформує  Голос.if.ua.

У компанії підкреслюють, що якщо ситуація найближчим часом не зміниться і споживачі не почнуть повністю або частково оплачувати доставку газу, коштів на фінансування її діяльності не буде.

При таких обставинах гарантувати безперебійну доставку газу в приміщення споживачів газовики не зможуть.

“Верховною Радою було прийнято рішення про тимчасову відміну пені і штрафних санкцій за прострочення платежів. Рішення було прийнято, щоб допомогти споживачам, які залишилися без доходу, пережити карантин. Ми поділяємо таку позицію. На жаль, деякі споживачі сприйняли це як можливість не платити за комунальні послуги взагалі “, – говорить комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик.

У компанії підкреслюють, що кошти за доставку є єдиним джерелом доходів “Івано-Франківськгазу”. З них фінансується робота аварійно-диспетчерської служби, яка щодня 24 години на добу 7 днів на тиждень ліквідує витік газу, а також ремонт газопроводів, обслуговування газорегуляторних і шафових регуляторних пунктів, які знижують і підтримують необхідний тиск в мережах.

“Від постійного виконання цих робіт залежить наявність газу в приміщеннях споживачів. Для цього необхідно щодня заправляти спецтранспорт, закуповувати необхідні матеріали, платити зарплату працівникам, платити податки”, – наголошується в повідомленні.

Так, тільки на початку року екстрена служба “104” опрацювала 6658 звернень споживачів.

“Щоб локалізувати витік газу, за зверненнями прикарпатців, АДС проїхали 107 тис. Км. Тобто, тільки на пальне для спецтранспорту, щоб доїхати до споживачів, було витрачено чверть мільйона гривень”, – вказують у компанії.

“Івано-Франківськгаз” звертає увагу, що оплати за доставку газу можна онлайн, не виходячи з дому. Для цього працює багато сервісів: особистий кабінет на сайті 104.ua, чат бот “7104ua” в Viber, мобільний додаток 104Mobile і інші. Джерело: https://biz.censor.net.ua/n3186027.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.