Приїхала з Польщі: стали відомі подробиці смерті породіллі у франківському ОПЦ

Здоров'я, Новини

30 березня, в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі померла породілля. 

А вже сьогодні під час онлайн-наради в Івано-Франківській обласній державній адміністрації розповіли подробиці смерті прикарпатки, інформує Голос.if.ua з посиланням на Галицький Кореспондент.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Чемний що вчора, 30 березня, померла жінка на нас тпний день після пологів. Пологи були фізіологічні, дитина народилася на терміні 38-39 тижні вагітності. Наразі дівчинка у задовільному стані, за неї спостерігають неонатологи.

Департамент охорони здоров’я на початку перших хворих в Україні на коронавірус розробив рекомендації щодо госпіталізації вагітних. Таким чином, в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі було виділено окреме відділення для прийому хворих з підозрою коронавірус.

“Жінка поступила з плановою госпіталізацією, враховуючи її попередній діагноз. На початку березня 2020 року її з Болехова скерували з ОПЦ з діагнозом гіпертонія, ожиріння. Тоді вона була 36 тижні вагітності. 10 березня її госпіталізували у реанімаційне відділення, бо мала високий тиск: 200 на 110. На цей момент неї не було ознак коронавірусу, температура була у межах норми, калю не було. Але 29 березня у неї різко піднялася температура до 39 градусів. Тоді  аж жінка зізналася, що нещодавно повернула з Польщі. Її одразу ізолювали, всі лікарі мали азсоби індивідуального захисту. За кілька годин у неї почалися фізіологічні пологи. Стан різко погіршився її перевели на апарат ШВЛ. Але 30 березня у неї зупинилося серце”, – каже Володимир Чемний. 

 також читати: Звинувачені у смерті породіллі та плоду лікарі навіть не вибачились (відео)

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.