Через карантин половина іванофранківців перестала платити за воду

Новини, Суспільство

Багато споживачів сприйняли заборону на відключення боржників і нарахування пені під час карантину як заклик зовсім не платити за комунальні послуги.

У цьому переконані в КП “Івано-Франківськводоекотехпром”, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

“Водоканали України, незалежно від форми власності, опинилися у складному становищі через різке падіння рівня оплат, адже єдиним джерелом фінансування будь-якого водоканалу є платежі споживачів за надані послуги. Сьогодні половина франківчан не сплатили поточні нарахування, а борги перед КП «Івано-Франківськводоекотехпром» досягли уже критичної позначки”, – йдеться у повідомленні.

Як наголошують у “Водоекотехпромі”, підприємства водопостачання постали перед вибором, що зробити в першу чергу для цілодобового водопостачання — оплатити електроенергію для роботи насосних станцій, закупити реагенти для очищення води або купити бензин для виїзду аварійних бригад чи платити зарплату, щоб люди хоч мали за що добратись до роботи та забезпечити безперебійну подачу води.

У підприємстві нагадують, що на сайті «Івано-Франківськводоекотехпром» створений персональний кабінет, де абонент може з легкістю проводити будь-які операції.

“Незабаром буде створено ряд нових послуг, для Вашої зручності. Сьогодні 300 співробітників, ризикуючи здоров’ям, продовжують цілодобово працювати по всьому місту, щоб ви могли залишатися вдома з водою і в безпеці. А кожен абонент, своєю чергою, повинен усвідомлювати, що затримуючи оплату, він ставить під загрозу сферу водопостачання всього міста”, – додають у “Водоекотехпромі”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.