Франківські інтерни лікують двох хворих з позитивним результатом на COVID-19 (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Троє інтернів та клінічний ординатор Івано-Франківського національного медичного університету з початку карантину працюють у терапевтичному відділенні Івано-Франківської міської клінічної лікарні № 1, що на вулиці Матейка.

За словами інтернів, у лікарні сьогодні 23 пацієнти із пневмоніями. У двох, з якими працюють випускники вишу, виявили позитивний результат на COVID-19, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Усі троє виконують обов’язки лікарів. Працюють від шести до восьми годин у день.

“Ми всіх не оглядаємо, а тільки тих, з якими працює наш керівник інтернатури. Із завідувачкою проводимо обходи і оглядаємо всіх пацієнтів. Щодня міряємо температуру, пульс, сатурацію (насичення кисню в крові), слухаємо їх”, – розповідає Ігор Томин, який проходить інтернатуру в міській лікарні № 1.

Вікторія Ружило, яка теж проходить інтернатуру в цій лікарні, каже, що в них закінчуються засоби захисту:

“На даний момент є наші окуляри, респіратори, є ще захисні костюми. Вони виготовлені з агроволокна. Нам ці костюми пошили волонтери, і ми хотіли дуже подякувати за таку допомогу. Скоро не вистачатиме рукавичок, шапочок одноразових, респіраторів і антисептиків або просто спирту”.

Міністерство охорони здоров’я України надіслало лист до франківського медичного університету, у якому йдеться про те, що медичні працівники потребують допомоги інтернів у боротьбі з поширенням коронавірусу. Наразі в університеті є більше 400 інтернів, каже директор інституту післядипломної освіти франківського медичного університету Любомир Пелехан.

“Інтерни проводять очний і заочний цикл навчання. Тих інтернів, які зараз знаходяться на очному циклі навчання, тобто в межах нашого університету, відряджено на бази стажування. Лист ми отримали з Міністерства у понеділок”, – розповідає Любомир Пелехан.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Чемний прокоментував лист журналістам Суспільного:

“Щодо організації роботи з інтернами першого і другого року. Цим листом рекомендовано відрядити їх на свої бази для допомоги лікарям інфекціоністам та лікарям терапевтичного профілю. Їх можна використовувати, як волонтерів, так і на посадах середнього медперсоналу”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.