“Ледь не віддав кінці”. Український дипломат розповів, що перехворів на коронавірусну інфекцію

Новини, Суспільство

Консул Генерального консульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко розповів, що захворів на коронавірусну інфекцію COVID-19 на початку березня й перебував у лікарні із запаленням легенів.

Консул Генерального консульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко розповів 25 березня у Facebook, що вилікувався від коронавірусної інфекції, повідомляє  Голос.if.ua.
За словами дипломата, він захворів на початку березня.
“Починаючи із 3 березня я ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці та [при такому] стані здоров’я не мав би захворіти, але захворів. Зараз загрози життю вже немає, хоча легкі пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюся, що не назавжди”, – написав Шевченко.
Він зазначив, що “коронавірус – це не жарт”, можуть інфікуватися як літні, як і молоді люди.
“Можливо, дійсно шанси померти вищі у літніх людей, але шанси серйозно захворіти однакові в усіх. У лікарні літніх людей було відсотків 15, абсолютна більшість – [люди] від 20 до 60 [років]. Нагадаю: у лікарні лежать лише важкі”, – написав дипломат.
Він сказав, що німецька система охорони здоров’я “дуже непогана”, але у неї теж є свої мінуси.
“Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося вибивати тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне – все тут (і, мабуть, скрізь) тримається не лише на лікарях, які, буває, з’явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї часто балканські чи східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи”, – зазначив Шевченко.
Дипломат розповів, що вже перебуває вдома, але ще на карантині.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.