Курс валют на 27 березня: долар вже перевалив за 28, євро наближається до 31 (інфографіка)

Економіка, Новини

На п’ятницю, 27 березня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара та євро. Американська та європейська валюти продовжують рости, а гривня – обвалюватися.

За ​даними національного регулятора, 27 березня американський долар подорожчав і тепер коштує 28 гривень 13 копійок. А це на 18 копійок більше, ніж у попередній банківський день, про це інформує  Голос.if.ua .

Євро також здорожчало у ціні. 27 березня одне євро коштує 30 гривень і 86 копійок. Зауважимо, що ще вчора, 26 березня, його вартість становила на цілих 60 копійок менше.

Вартість валюти на міжбанку:

  • Долар США – 28, 19 – 28, 22 гривні;
  • Євро – 30, 94 – 30, 97 гривні;

Чому курс валют коливається? Відчутний скачок відбувся у “чорний понеділок”, коли різко обвалилися ціни на нафту марки Brent. Однак, стрімко національна валюта стала валитися із поширенням коронавірусу в Україні та загальнонаціональним карантином.

Так, з початку березня долар здорожчав на понад 3 гривні. Від тоді були лише декілька днів, коли гривня не втрачала у ціні.

Який курс гривні
Як змінювався курс гривні щодо долара за роками / Інфографіка 24 каналу

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.