27 квітня – день в історії, свята, іменини та народні прикмети

Новини

Голос.if.uа пропонує добірку цікавих фактів про 27 квітня: день в історії, свята, іменини та народні прикмети.

27 квітня — 117-й день року (118-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 248 днів.

Запатентовані підгузники «Памперс»

18 червня 1889 року була запатентована дитяча коляска. Формально творцем цього блага для всіх батьків вважається американець. В цей день кардинально змінилося життя всіх молодих батьків оскільки у США були запатентовані підгузники «Памперс».

27 квітня 1965 року життя всіх молодих батьків кардинально змінилася, так як у США були запатентовані підгузники «Памперс». Ця торгова марка відома досі. Формально творцем підгузників став американський хімік Віктор Міллз. Однак цей історичний винахід він створив не як вчений, а як дідусь.

Оскільки у нього було троє онуків, Міллзу неодноразово доводилося спостерігати за тими незручностями, з якими стикаються молоді батьки, доглядаючи за дитиною. Так він задався ідеєю створення одноразового підгузника, який не потрібно буде прати. Розробивши концепцію, Міллз провів тестування підгузника на своїх онуках. На жаль, перші моделі підгузників викликали роздратування на тілі малюків, оскільки їх конструкція передбачала носіння пластикових трусиків. Але протягом наступних кількох років винахідники «Procter & Gamble» знайшли рішення цієї проблеми компанії.

З моменту винайдення, підгузники істотно змінилися. Їх технологія виробництва стала більш сучасною, а матеріали — більш безпечними. Сьогодні без підгузників не обходиться виховання практично жодної дитини.

Іменинники сьогодні:
Православні: Антон, Іван, Мартин
Католицькі: Зіта, Феліція, Роксолана

Народний календар: Мартин Лисогон

Майбутній святий Мартін, якого вшановують 27 квітня, жив у Константинополі і носив титул папи Римського. Лисогоном святого Мартіна прозвали за те, що в народі вірили: саме на його день лисиці залишають старі нори риють нові. Вважалося, що в перші дні після переселення лисиці бувають сліпі і глухі, і їх можна ловити голими руками.

Головні події в історії 27 квітня:

1865 – на ріці Міссісіпі (США) затонув пасажирський пароплав “Султанша”, загинуло 1653 осіб. На Титаніку загинуло 1500, проте про першого фільм не зняли;
1896 – народився Уоллес КАРОЗЕРС, американський хімік, творець нейлону;
1900 – народився Уолтер ЛАНЦ, американський мультиплікатор, який придумав Вуді Вудпеккера;
1927 – народився Євгеній МОРГУНОВ, кіноактор («Кавказька полонянка»);
1951 – народився Ейс ФРЕЛІ, гітарист американської групи Kiss;
1998 – помер Карлос КАСТАНЕДА, письменник.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.