Літак із засобами від коронавірусу з Китаю прибуде в Україну вночі 23 березня – Мотовиловець

Новини, Суспільство

Військовий літак, який доправляє з Китаю медичне обладнання для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, прибуде в Україну вночі 23 березня. Про це під час дозаправки в аеропорту столиці Азербайджану Баку повідомив депутат Верховної Ради Андрій Мотовиловець, який супроводжує вантаж, повідомляє Голос.if.ua.

«Ми у Києві через 5 годин, остання дозаправка. Військовий літак із медичним обладнанням прямує додому. І це лише перший політ. Я не знаю імена медиків, які рятуватимуть життя, але точно знаю, завдяки кому у них вже завтра буде устаткування, щоб це робити», – написав Мотовиловець у фейсбуці і додав прізвища членів екіпажу літака Іл-76.

Раніше про те, що саме доправляють українські військові, повідомив заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко.

«Лабораторні тести, експрес-тести, маски, дезінфектори, апарати ШВЛ (штучної вентиляції легень – ред.) і т. п.», – написав він у фейсбуці ввечері 21 березня за київським часом і оприлюднив відеозапис завантаження літака.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, в Україні підтверджено вже 63 випадки коронавірусу. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я Ігор Кузин.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінса у США, на цей час підтверджені 328 275 випадків коронавірусного захворювання, з них 14 366 від нього померли, 95 656 уже видужали.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.