З Польщі до України прибувають поїзди з евакуйованими українцями (трансляція)

Новини, Суспільство

У п’ятницю до України із Польщі прибувають виділені напередодні для евакуації поїзди «Інтерсіті+» з українцями, які виявили бажання повернутися додому і стикнулися з труднощами через обмеження на пересування, запроваджені країнами через поширення коронавірусу.

«Укрзалізниця» виділила на ці потреби п’ять поїздів на 20 березня: усі – із Перемишля до Києва (планований час прибуття: 11:32, 14:37, 19:26, 22:17, 23:59).

Повідомляється, що в одному із поїздів зарезервовані місця для громадян, які мали прибути в Перемишль із Чехії залізницею, а звідти на «Інтерсіті+» до України.

Держприкордонслужба повідомила, що на кордоні з Польщею раніше 20 березня прикордонники з представниками санітарно-карантинного підрозділу зустріли евакуаційні поїзди, якими вже повернулися більш ніж 1150 українців.

«Перший такий поїзд прибув в пункт пропуску «Мостиська-залізнична станція» після 4-ї ранку. Ним прибуло понад 750 українців та один іноземець, який має посвідку на проживання… Після 7-ї ранку в пункт пропуску прибув ще один поїзд, яким приїхало майже 400 українців та теж один іноземець», – повідомили у ДПСУ.

У відомстві додали, що у всіх прибулих температура тіла була в межах норми, скарг на самопочуття не надходило.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з Центрального залізничного вокзалу у Києві поверення українців

На сьогодні в Україні офіційно підтверджені 26 випадків захворювання на COVID-19, троє людей померли, одна людина одужала.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі станом на 20 березня зареєстрували понад 244,5 тисяч випадків коронавірусу. Понад 10 тисяч людей померли, більш ніж 86 тисяч – одужали.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.