На Прикарпатті розпочався посів ранніх ярих зернових культур

Економіка, Новини

Сьогодні під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького відбулася чергова селекторна нарада щодо проведення комплексу весняно-польових робіт у 2020 році, про це інформує Голос.if.ua. 

У її роботі також взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку Іван Андріїшин та керівники відділів структурного підрозділу.

За словами Івана Андріїшина, загальна площа посівів в області прогнозується на 375 тис. га. Ярих очікується посіяти 222 тис. га. Озимий клин під урожай поточного року посіяно на площі 94 тис. га, що на рівні попереднього року. Уся озимина знаходиться в доброму та задовільному стані. Відібрані проби засвідчують про їх добру перезимівлю.

В області розпочато посів ранніх ярих зернових культур, посіяно перші тисячу гектарів яровини. Цю роботу ведуть господарства Городенківського, Коломийського та Тлумацького районів. Тут сіють яру пшеницю, ярий ячмінь та овес.

Згідно доручення міністерства, визначено 50 (п’ятдесят) аграрних підприємств для моніторингу стану посіву основних сільськогосподарських культур. Посівна кампанія триває.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.