У рейтингу доступності міст Франківськ на другому місці (відео)

Новини, Суспільство

Івано-Франківськ на другому місці у рейтингу проєкту доступності міст України “Тостер” громадської організації Доступно. UA.

Перше місце – у Вінниці. Про це сьогодні кореспондентам Суспільного повідомив координатор проєкту Костянтин Ічко, інформує Голос.if.ua.

За результатами дослідження, в Urban Space 100 запланували зустріч, однак через карантин подію скасували.

Костянтин Ічко каже, що Івано-Франківськ здобув друге місце, бо в місті здебільшого дотримуються будівельних норм, зокрема таких, як кут нахилу та висота пандуса:

“В Івано-Франківську справді дуже хороша ситуація. У нас є методика, за якою ми перевіряємо місто. Її адаптували відповідно до державних будівельних норм. Це не просто сухі цифри, ми консультувалися з представниками маломобільних груп населення”.

Костянтин Ічко також розповів, що більшість аптек в Івано-Франківську є практично недоступними:

“За українським законодавством жодна аптека не може отримати ліцензію, поки вона не стане доступною для всіх маломобільних груп населення. У Франківську ми перевірили найбільшу кількість аптек, це 70 аптек, і лише 14 з них виявилися доступними або частково доступними. Дуже часто аптеки виправдовуються тим, що ставлять кнопку виклику персоналу, але за державними будівельними нормами за кнопку нічого не сказано”.

Нагадую, у серпні 2019 року засновник громадської організації Доступно. UA в межах проєкту Рейтинг доступності міст України “Тостер” перевірив Івано-Франківськ на доступність. Рейтинг кожного міста формували через перевірки державних закладів, об’єктів інфраструктури, закладів харчування, громадських вбиралень, культурних закладів, та публічних просторів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.