Коронавірус: фахівці назвали шість звичок, здатних послабити ваш імунітет

Здоров'я, Новини

Для імунітету кожної людини сьогодні настав напружений час – коронавірус перевіряє його на міцність, а деякі звички можуть взагалі вбити імунну систему.

Звички, здатні послабити імунітет, підвищивши загрозу коронавірусу, були названі експертами в журналі Fit for Fun. До їх переліку увійшли наступні обставини, про це інформує Голос.if.ua.

Нездорове харчування. Звичка їсти картоплю фрі, чіпси, шоколадні цукерки і батончики, фастфуд, жирні продукти готового виробництва сприяють тому, що організм не отримує в потрібній кількості поживні речовини, які зміцнюють імунітет, – вітаміни і мінерали. Відповідно, імунна система слабшає.

Холодні ноги. Лікарі попереджають: фіксуючи охолодження ніг, організм прагне припинити втрату тілом тепла і звужує кровоносні судини. У носі, горлі це погіршує постачання кров’ю слизових оболонок – ті остигають, стають сухими. В такому середовищі вірусам і бактеріям найлегше проникнути в організм. Не допускайте холодних ніг, інакше загроза зараження коронавірусом різко зросте.

Недостача сну. Імунна система проходить «перезавантаження» саме під час сну, його нестача здатна вбити імунітет. Люди з хронічним недосипом швидше підхоплюють віруси, їх організм не здатний в достатній мірі утворювати важливі для імунітету антитіла. Суттєво зменшити загрозу коронавірусу можна, якщо спати не менше 8 годин на день. Спати менше 6 годин категорично не рекомендується.

Куріння. Ця звичка пошкоджує вії в бронхах, які фільтрують «сміття» в легенях. Сигаретний дим допомагає хвороботворним мікроорганізмам проникати всередину.

Стрес. Звичка все драматизувати, переживати з приводу і без здатна вбити здоров’я. Стресовий стан робить природні клітини-кілери (NK-клітини), що захищають організм від вірусів і бактерій, неактивними, також скорочує кількість імунних клітин (моноцитів).

Алкоголь. Краще забути про звичку проводити вечори з келихом вина. Спиртне сприяє загибелі моноцитів, NK-клітин і сприяє розмноженню чужорідних агентів, що пригнічують роботу імунної системи.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.