Фронтмен відомого українського гурту перевіряється на коронавірус

Здоров'я, Новини

Фронтмен відомого українського гурту “Друга Ріка” Валерій Харчишин перевіряється на коронавірус після того, як повернувся з епіцентру розповсюдження захворювання в Італії.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує Голос.if.ua з посиланням на “Прямий”.

“Я один з тих хто опинився у групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії і згодом відчув усі симптоми вірусу описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою, було рекомендовано звернутися до “швидкої”. Для початку скажу — обстеження та госпіталізація є вимушеним, а не обов’язковим кроком і стала для мене єдиною опцією, бо у “багажнику”: сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Туріні, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії зупинками у людних місцях. Знову ж таки, подорож — не для розваги.

Харчишин зазначив, що його привезли для проходження експрес-тесту на коронавірус в Білу Церкву.

“Зрештою, після кількох марних пропозицій змінити маршрут до Центральної Київської лікарні, ви наважитесь відпустити “швидку”, щоб дістатися власним авто/таксі/з другом, аби не займати оперативну машину кількагодинною подорожжю до сусіднього міста, бо раптом, бригаді за викликом доведеться їхати рятувати життя, замість прогулянки до БЦ, але вам точно відмовлять…Бо на своєму авто – “нєпаложено”. Хтозна, може й логічна інструкція, але ж не за 100км!!!І ось, за якихось півтори години, ви в омріяному «інфекційному» відділенні лікарні N3 Білої Церкви”, – поділився музикант.

Однак, на місці з’ясувалося, що ніяких тестів в лікарні немає. І що зараз вони знаходяться в іншому місті – Ірпені, звідки і їхала швидка.

“Ніяких тестів, в ніч з п’ятниці на суботу в призначеному Київської ОДА центрі боротьби з” COVID -19 “немає. Вони були в Ірпені (звідки швидка). На питання – для чого тоді мене привезли за 100 км від Києва – розводять руками, кажучи щось про інструкції… Не став ображатися, бо, ані медперсонал, ані ті хто довезли та допомогли мені потрапити до лікарні, дійсно не винні у карколомній інструкції чиновників МОЗ-у разом з ОДА-ю.”, – зазначив Харчишин.

В результаті з’ясувалося, що лікарня встигла за власні кошти придбати експрес-тести, однак ті не показують достовірний результат. А показує його ПЛР-тест, матеріал з якого повинні привезти назад до Києва в єдину призначену для цього лабораторію.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.