У Калуші священникам радять обмежити служби і дезінфікувати храми

Новини, Суспільство

У п’ятницю, 13 березня, У Калуші відбулась зустріч з керівниками релігійних організацій міської об’єднаної територіальної громади.

Метою зустрічі було обговорення можливості вживання заходів, необхідних для запобігання поширення вірусу COVID-19 (коронавірусу) у культових спорудах та приміщеннях, пристосованих під молитовні під час проведення релігійних служінь, пише Голос.if.ua з посиланням на пресслужбу міської ради.

Заступниця міського голови Калуша Любов Максимович акцентувала увагу на рішенні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувати керівникам релігійних організацій обмежити масові заходи релігійного характеру.

Митрофорний протоієрей Православної Церкви України, настоятель Собору Всіх Святих Землі Української отець Григорій Мороз закликав керівників релігійних організацій інформувати парафіянин старшого віку, які є найбільш вразливою категорією до ускладнень, спричинених вірусом COVID-19 на період карантину обмежити відвідування релігійних служінь, а також  звернувся до представників влади та Лабораторного центру з проханням допомогти в придбанні бактеріоцидних ламп для належної дезінфекції приміщень храмів.

Заступником міського голови та представниками Лабораторного центру була запропонована допомога в проведенні дезінфекції приміщень культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні, допомога в пошуку антибактерицидних засобів, інформативна співпраця.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.