СБУ блокувала діяльність транснаціонального угруповання контрабандистів наркотиків (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Служба безпеки України блокувала у Києві діяльність транснаціонального організованого угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді та збуті оптових партій наркотичних засобів та психотропних речовин, інформує  Голос.if.ua.

За даними слідства, учасники групи налагодили незаконне переправлення до нашої держави кокаїну, психотропу МДМА («екстазі») і канабісу з деяких країн Латинської Америки та Європи. Одержаний із закордону товар фігуранти реалізовували на території Києва та Київської області.

     

Також учасники угруповання через наркокур’єрів контрабандно переміщували наркотики до однієї з країн Близького Сходу.

     

Під час 14 обшуків в квартирах, офісних приміщеннях та автомобілях фігурантів співробітники СБУ вилучили велику кількість наркотичних засобів та психотропних речовин.

Вартість виявленого у зловмисників товару на «чорному ринку» становить майже 2,5 мільйонів гривень.

     

Також з’ясовано, що фігуранти організували у Києві діяльність підпільного колцентру. Там ділки займались незаконним одержанням грошей через проведення валютно-фінансових махінацій з реквізитами банківських карток жителів країн ЄС та Африки.

     

Правоохоронці затримали в столиці згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України 6 учасників угруповання.

Наразі затриманим оголошено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Після проведення відповідних експертиз та комплексу слідчих дій, буде вирішуватись питання щодо притягнення зловмисників до відповідальності за вчинення злочинів у складі організованої групи за ч. 3 ст. 28 Кримінального кодексу України.

Спецоперація проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №6 та за участі Поліції Держави Ізраїль.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.