За добу на фронті один український військовий дістав поранення через обстріли – штаб

Кримінал, Новини

Бойовики російських гібридних сил загалом сім разів порушували режим припинення вогню на Донбасі протягом доби 13 березня, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил. При цьому внаслідок обстрілів один військовослужбовець ООС отримав поранення, про це інформує Голос.if.ua.

В районі діяльності оперативно-тактичного угруповання «Схід» зафіксували чотири обстріли: поблизу Лебединського, Славного та Новомихайлівки. За даними штабу, бойовики вели вогонь зокрема з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив два обстріли, а саме: неподалік Оріхового – з 82-міліметрового міномету – вісім мін; поруч з Кримським – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім цього, противник здійснив обстріл з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї ділянки розведення №3 Богданівка-Петрівське. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші», – йдеться в зведенні.

Також штаб повідомляє, що з початку доби 14 березня бойовики тричі обстріляли позиції українських військових, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 міліметри.

Незаконне збройне угруповання «ДНР» заявило про обстріли окупованої ним території з боку Збройних сил України. Аналогічне угруповання «ЛНР» подібних заяв за 13 березня наразі не робило.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Росіян на Донбасі стало більше
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.