У Калуші закуповують 1000 експрес-тестів для діагностики коронавірусу

Здоров'я, Новини

У лютому Калуська міська рада виділила по 280 тис. гривень для Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги та Калуської ЦРЛ для закупівлі захисних і дезінфікуючих засобів у рамках реалізації заходів із запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Також міська рада надала дозвіл постійній бюджетній комісії у міжсесійний період виділяти кошти для потреб охорони здоров’я. Відтак цього четверга бюджетною комісією було розподілено ще близько півтора мільйона гривень, пише Голос.if.ua з посиланням на “Вікна”.

А саме: з міського бюджету виділили 615 тис. гривень для Калуської ЦРЛ на закупівлю апарату штучної вентиляції легень. Як повідомила заступник міського голови Наталія Табачук, станом на 13 березня апарат вже закупили і він уже в дорозі до Калуша. Апарат встановлять у відділенні інтенсивної терапії лікарні в Підгірках. Нагадаємо, тут вже є шість апаратів штучної вентиляції легень — тепер буде сім. І оскільки інфекційне відділення районної лікарні такої апаратури не має, очевидно, що саме на базі Калуської ЦРЛ за потреби надаватимуть медичну допомогу в складних випадках коронавірусної інфекції.

Крім того, Калуській ЦРЛ виділили 200 тис. гривень на закупівлю двох кардіомоніторів (замовлення і оплату провели 12 березня і з дня на день у лікарні очікують поставки обладнання) та 60 тис. гривень — на два генератори холодного туману. Генератори дозволяють проводити дезинфекцію повітря. Міська поліклініка такий парогенератор уже купила раніше.

300 тис. гривень міська рада виділила на закупівлю експрес-тестів для діагностики коронавірусної інфекції. А саме: по 150 тис. гривень — для міського центру первинної медико-санітарної допомоги і Калуської ЦРЛ. За ці кошти кожен заклад закупить по 500 тестів. Є попередня домовленість, що медзаклади передадуть по 50 тестів для потреб станції швидкої допомоги.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.