У Франківську затримали 20-річну шахрайку, яка наживалася на зборі коштів для хворої дитини (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження і провели обшуки в помешканні підозрюваної, яка розміщувала неправдиві публікації у мережі під приводом організації збору коштів для лікування малолітньої дитини.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України виявили та задокументували факт вчинення шахрайських дій 20-річною мешканкою Івано-Франківська: спритниця розміщувала в соціальних мережах неправдиві публікації і фотографії для збору коштів на лікування своєї малолітньої важкохворої сестри. Правоохоронці встановили, що фотографії малолітньої дитини шахрайка знайшла в мережі і жодного відношення до дівчинки не мала, інформують в обласній поліції, пише Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

За цим фактом поліцейські Івано-Франківщини 19 лютого розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники кіберполіції з’ясували, що на картковий рахунок шахрайки небайдужі люди з різних областей України перераховували гроші для допомоги дитині, однак шахрайка використовувала їх для власних потреб.

У четвер, 12 березня, працівники кіберполіції, спільно зі слідчими Івано-Франківського відділу полії під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, провели санкціонований обшук за місцем проживання шахрайки. Їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

На Івано-Франківщині поліцейські викрили шахрайку, яка наживалася на зборі коштів для хворої дитини

На Івано-Франківщині поліцейські викрили шахрайку, яка наживалася на зборі коштів для хворої дитини Правоохоронці розпочали кримінальне провадження і провели обшуки в помешканні підозрюваної, яка розміщувала неправдиві публікації у мережі під приводом організації збору коштів для лікування малолітньої дитини.#ifpolice #поліція #ПрикарпаттяКоментар начальника відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України підполковника поліції Тараса Мороза.Інформація на сайті за посиланням?:https://bit.ly/2QdyuA3МВС України Національна поліція України КіберполіціяVolodymyr Holubosh Оксана Блищик Kristina Maksymchak

Опубліковано Поліція Івано-Франківської області Пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.