У Франківську вже три роки не можуть завершити ремонт у дворі багатоповерхівки

Новини, Суспільство

Мешканці будинку на вулиці Коновальця, 130 А, в Івано-Франківську вимагають від міської влади завершити будівництво дитячого майданчика в їхньому дворі. Проєкт капітального ремонту у цьому дворі розпочали три роки тому, але не завершили.

Про це франківчани розповіли кореспонденту Суспільного, інформує Голос.if.ua.

Зараз у цьому дворі на місці дитячого майданчика є карусель. Деякі ділянки забетоновані, а на інших – гравій.

Мешканка будинку, мати двох дітей Наталія Бажалюк розповідає, що будівництво майданчика розпочали три роки тому, але досі не завершили. Жінка каже, що боїться, аби дитина тут не травмувалася.

“Гуляємо під наглядом, переживаємо, щоб не травмувалися діти, ходимо в інші двори, в парк. Але хочемо, щоб було місцеве дозвілля. Тут немає ні спортивного спорядження, ні гойдалок. Обіцянки були, але протягом трьох років не дочекалися”, – каже Наталія Бажалюк.

Пісочницю і перекладину у дворі жителі облаштували своїми силами – каже батько трьох дітей Василь Шустов. За його словами, люди неодноразово зверталися до міської влади, але чіткої відповіді не отримали.

“Є певні питання до проєктування цього майданчика. Не зовсім коректно вибране місце біля дерев. Його чомусь спроєктували і біля парковки”, – розповідає Василь Шустов.

Люди звернулися за підтримкою до голови громадської організації “Мами Прикарпаття” Мар’яни Вершиніної.

“Тривалий час уже діти просто не мають де бути. Вони не можуть на бетоні проводити свій час – це небезпечно. Я думаю, ми також заадресуємо відповідного листа з проханням надати чітку відповідь, коли будуть профінансовані ті роботи, що вже зроблені, і коли планується завершення об’єкту”, – каже Мар’яна Вершиніна.

Директор Департаменту житлово-комунальної політики і благоустрою міськвиконкому Михайло Смушак нам розповів, що за адресою Коновальця, 130 А робили комплексний ремонт усього двору. Загальна вартість цього проєкту становить 3 млн 900 тис грн. Зараз залишається виконати роботи на 400 тис. Але ці гроші до комунального департаменту із міського бюджету поки що не спрямували.

“В нас є декілька десятків дворів, навіть сотні, які дуже хочуть ремонту хоча б якогось, – хоча би ями забити. А їм (мешканцям Коновальця, 130 А) робиться комплексно, повністю – і проїзди, і парковка, і озеленення, і освітлення, і дитячий майданчик буде. Тобто будемо мати комплексний об’єкт. І це дуже добре. Ми за такі ремонти. На жаль, у місті є проблеми з фінансуванням”, – ділиться директор Департаменту житлово-комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.