В ІФ ОДА побоюються, що через міжнародні змагання зі спортивної ходьби в Івано-Франківську може поширитися коронавірус

Новини, Суспільство

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо протидії поширенню коронавірусу COVID-19. Участь у заході в режимі відеоконференції взяв т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів.

За словами Дениса Шмигаля, на сьогодні проведено засідання антикризового штабу щодо створення плану першочергових заходів задля боротьби із небезпечним інфекційним захворюванням. Зокрема, керівникам відповідних відомств та міністерств доручено переглянути запаси Держрезерву на предмет забезпечення засобами індивідуального захисту населення з урахуванням тримісячної потреби. Окрім того, розробляється комунікаційний план з визначення алгоритмів дій, якщо будуть виникати випадки коронавірусу, інформують в ІФ ОДА, повідомляє Голос.if.ua.

також читати: У Франківську обмежать рух транспорту центральними вулицями

Під час засідання зазначалося, що станом на 10 березня зареєстровано понад 114 тисяч випадків захворювання по усьому світі. Зафіксовано понад чотири тисячі смертей, спричинених захворюванням. На території Європейського Союзу найбільше число хворих спостерігається в Італії – 9172, Німеччині – 1139, Франції – 1412, Іспанії – 1024. В Україні лабораторно підтверджений один випадок у жителя Чернівецької області.

На переконання Дениса Шмигаля задля попередження поширення інфекційного захворювання слід провести ряд превентивних заходів в усіх регіонах. Заклади охорони здоров’я необхідно забезпечити засобами індивідуального захисту, поповнити матеріальний резерв. Для верифікації захворювання в області буде направлено експрес-тести, які допоможуть максимально швидко діагностувати інфекцію.

Доповідаючи про стан заходів щодо недопущення поширення корона вірусу  COVID-19, Віталій Федорів акцентував увагу на проведенні в області превентивних заходів, які допоможуть мінімізувати поширення коронавірусної інфекції. Також наголосив на можливій небезпеці при організації різного роду масових заходів, зокрема, спортивних змагань та чемпіонатів, які мають пройти на території Прикарпаття, та участь у них великої кількості глядачів.

«13-14 березня в області відбудеться фінальна частина чемпіонату світу зі спортивної ходьби, на який прибудуть учасники із семи країн світу, – зауважив керівник Івано-Франківщини. – Тож, маємо побоювання, що участь у ній значної кількості глядачів із різних частин світу може передувати поширенню інфекції».

В ІФ ОДА також додали, у зв’язку з можливим розповсюдженням коронавірусу, усі масові заходи проводитимуть без глядачів.

Окрім того, у рамках засідання головам обласних державних адміністрацій дано доручення підготувати в регіонах місця ізоляції та обсервації для протидії поширення захворювання.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.