Лікарі пояснили, як смартфони та комп’ютери перетворюють мозок у смітник

Здоров'я, Новини

Надмірне використання смартфонів і комп’ютерів може викликати перевтому мозку, що призведе до розвитку деменції і депресії.

За словами директора клініки пам’яті “Окумура” нейрохірурга Аюмі Окумури, останнім часом збільшилася кількість випадків порушення пам’яті у людей, інформує Голос.if.ua.

При цьому такий діагноз ставлять не лише літнім людям. У категорії ризику знаходяться особи від 30 до 60 років. Саме вони частіше користуються комп’ютерами і смартфонами, перевантажуючи свій мозок інформацією. “Коли кількість введеної інформації збільшується, мозок не справляється з обробкою і перетворюється на смітник”, — розповів Окумура.

Щоб уникнути цього, лікарі радять обов’язково давати мозку відпочинок, скорочувати час користування девайсами, а також добре висипатися. Корисний і короткий 15-хвилинний сон під час обідньої перерви.

Крім того, фахівці рекомендують не користуватися гаджетами під час їжі.

Раніше стало відомо, що використання сучасних гаджетів веде до м’язової гіпотрофії, проблеми сухого ока і короткозорості, однак на розвиток онкологічних захворювань мобільні телефони і планшети ніяк не впливають.

Джерело:  Ukr.Media

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.