У Франківську вперше провели турнір з міні-футболу серед дівочих команд

Новини, Суспільство

Приурочили змагання Міжнародному жіночому дню. За підсумками матчів переможцем стала жіноча футбольна команда “Надвірняночка-Богородчаночка”.

Срібні нагороди – у городенківської ДЮСШ. Бронзу здобули дівчата з франківської ДЮСШ № 3. Четвертими стали представниці академії “Ураган”, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

11-річна Анастасія Судак – нападниця академії “Ураган”, у футболі уже п’ять років:

“Я вибрала спорт – грати у футбол і стати відомою футболісткою. Я маю нападати на людей, забирати в них м’ячі і забивати гол”.

У 2008-му році на базі надвірнянського коледжу була створена жіноча футбольна команда. ЇЇ тренер Богдан Пинчук порівнює дівчат та хлопців у цьому виді спорту.

“Дівчинка, якщо полюбила футбол, – це вже фанат, вона вже його не кине. Вони нічого від того не хочуть, а тільки грати і від того задоволення отримавати. А хлопчики питають, що я буду з того мати”, – каже тренер команди ЖФК “Надвірняночка-Богородчаночка” Богдан Пинчук.

“Ми можемо грати!”: турнір з міні-футболу серед дівочих команд вперше провели у Франківську

У франківській команді “Ураган” у Олександра Дем’янчука грає троє донечок. Сьогодні він прийшов підтримати двох із них:

“Сам факт, що розвивається жіночий, дівчачий футбол в Україні – це дуже позитивно, тому що дуже багато дівчат хочуть грати, розвиватися, займатися, а не сидіти дома за гаджетами і нічого не робити”.

Дівчачий футбол є більш емоційним видом спорту, – розповідає організатор турніру Володимир Слободян. За його словами, такий турнір до Дня 8-го березня будуть робити традиційним.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.