В Івано-Франківську змагаються тхеквондисти з усієї України (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Фінальні змагання ХV літньої Універсіади України з тхеквондо у видах програм “Кегурі” та “Пумсе” тривають в Івано-Франківську, в спортивному комплексі “Олімп”.

Вчора спортсмени приїхали до Івано-Франківська і провели зважування. Сьогодні – урочисте відкриття, поєдинки та церемонія нагородження, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

17-річна Анна Борисенко займається тхеквондо впродовж п’яти років. Дівчина є чемпіонкою світу з цього виду спорту.

“Я виступаю в “пумсе фрістайл”. Там показують техніку, і було всього 5 учасниць. Я змогла завоювати перше місце. Всі добре підготовлені, просто у когось більше часу було, у когось менше, а так всі достойно виступили”, – ділиться учасниця змагань Анна Борисенко.

Василь Котяш приїхав з Харківщини. Каже, що у його суперників хороша техніка:

“Як кожен спортсмен, очікую перемоги. Ці змагання є відбором на Європейські ігри, які будуть проходити в Сербії, тому чекаю виграшу. Взагалі я тренуюся понад 13 років, це один із відборів. Швидше за все буде в фіналі харківський спортсмен, він найголовніший буде суперник на цих змаганнях”.

Участь у змаганнях беруть близько 100 спортсменів з 38-ми навчальних закладів України. Є 16 вагових категорій. У кожній ваговій категорії 14 поєдинків.

“Івано-Франківщина і, зокрема, Прикарпатський національний університет приймає даний захід уже вдруге, і всім подобається. Ректорат, керівництво навчального закладу, місто, область – всі створюють належні умови, щоб спортсменам, студентам з різних куточків України сподобалося в нас”, – розповідає начальник обласного відділення Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки Михайло Стефанків.

Серед учасників є титуловані спортсмени, які проявили себе на чемпіонатах світу і Європи – чемпіон Європи серед юніорів Андрій Гарбар, чемпіон Європи Василь Котяш, Олександр Дзюба.

“Переможці цієї універсіади візьмуть участь у європейських студентських іграх, які відбудуться у Сербії з 19 до 28 липня. Україну представлять 18 спортсменів. Минулого року наші тхеквондисти вибороли 7 золотих медалей і перше командне місце”, – каже старший тренер Національної збірної України із тхеквондо серед юніорів Валерій Брунс.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.