В Державній екоінспекції України як і раніше панує корупція та кумівство (фото)

Новини, Політика

До тимчасово виконуючого обов’язки начальника ДЕІ України Єгора Фірсова (представника ПП “Громадянська платформа”) з відкритим листом звернувся незаконно звільнений з посади начальника ДЕІ в Черкаській області Микола Кліменко, про це інформує Голос.if.ua.

Відкритий лист
Т.в.о. Голови ДЕІ України
Єгору Фірсову

20 листопада 2019 року розпорядженням КМУ № 1074-Р на Вас поклали тимчасово обов’язки Голови ДЕІ України.
Більшість співробітників екоінспекції сподівались, що Ви подолаєте корупцію в системі. Проте, як показав час з Вашим приходом корупція в екоінспекції збільшилась в рази. Екологи продовжують кришувати підприємства, закривають очі на засмічення земель відходами. Продовжується збір коштів з підприємств з подальшим розподілом з центральним апаратом.
Я роблю висновок: або Вас тримають за “лоха”, або Ви в долі. І те, і інше шкодить нашій державі і екологічній службі.
Ви хизуєтесь, що оновили кадри інспекції, тільки ким? Так ДЕІ Центрального округу очолив Мартосенко Є.О., якому один із співробітників повідомив про корупційні схеми в окрузі, і як перший заступник інспекції Поліщук С.А. примушує збирати гроші для нього. Мартосенко Є.О. зробив “правильний” висновок і на наступний день дав команду звільнити такого співробітника, борця за правду. Треба самому очолити корупційні схеми та заробляти кошти. Таких Ви привели спеціалістів!
Не дивно, що Ви самі порушуєте принципи державної служби: Верховенства права, законності, професіоналізму, патріотизму. Так, згідно п.8 ст. 31, ЗУ “Про державну службу” строк тимчасового виконання обов’язків за вакантною посадою державної служби не може перевищувати 3 місяці. На сьогодні Ви не маєте юридичного права виконувати обов’язки голови ДЕІ України, такі дії підпадають під статтю Кримінального Кодексу України. На мою думку, Ви повинні звільнитись, так як не маєте ні моральних, ні професійних якостей. І тільки звільнившись Ви можете принести користь для народу України.

З повагою
Микола Клименко

Відкритий листТ.в.о. Голови ДЕІ УкраїниЄгору Фірсову20 листопада 2019 року розпорядженням КМУ № 1074-Р на Вас…

Опубліковано Nikolai Klimenko Вівторок, 3 березня 2020 р.

Довідка від Голос.if.ua:

Єгор Фірсов -колишній народний депутат України, член політичної партії “Громадянська позиція” (А.Гриценка), не пройшов конкурс на заміщення посади начальника Державної екологічної інспекції України, але незважаючи на це вже четвертий місяць поспіль в порушення ЗУ “Про державну службу” перебувє у статусі тимчасово виконуючого обов’язки. За цей час за дивним збігом обставин, молодим “реформатором” у як мінімум чотирьох областях України пройшли конкурс на посади начальників ДЕІ та були призначені однопартійці Єгора Фірсова з ПП “Громадянська позиція”, які раніше не мали жодного досвіду роботи ні в природоохоронних, ні в правоохоронних органах. Не виключенням є і ДЕІ Карпатського округу (Івано-Франківська та Чернівецька області) де був призначений такий собі Микола Ладовський -член все тієї ж ПП “Громадянська позиція”, який має відношення до екології хіба, що у сенці забруднення природи належним йому підприємством.

Як ми бачимо “поросль” прийшла до влади молода, однак методи корупції та кумівства, у данному випадку політичного залишаються старими. Ось так і живемо.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.