У МЗС підтвердили затримання у Греції ексдепутата і колишнього комбата «Айдару» Мельничука

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про затримання у Греції колишнього народного депутата, екскомандира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука, про це інформує Голос.if.ua.

«Як тільки стало відомо про затримання 1 березня грецькими правоохоронними органами Сергія Мельничука, одразу на місце події виїхав консул України в Салоніках. З поліцією Греції консулом домовлено про тимчасове тримання затриманого в поліцейському відділені та забезпечення всім необхідним (питна вода та їжа)», – заявив у коментарі УНІАН директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Він додав, що дружина Мельничука разом з малолітньою дитиною розміщені у готелі поблизу поліцейського відділення.

У МЗС зауважили, що Мельничук має можливість користуватися своїм телефоном, також йому надано російськомовного адвоката.

1 березня у фейсбуці Сергій Мельничук повідомив, що його затримали під час переїзду з Болгарії в Грецію за, як він стверджує, через подану в Інтерпол Росією заявку. 48-річний Мельничук зазначив, що з ним була вагітна дружина і малолітній син, а причини затримання він не знає.

Навесні 2014 року Сергій Мельничук очолив 24-й батальйон територіальної оборони Луганської області «Айдар», а вже у жовтні того ж року став народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка. Пізніше його виключили з партії – правоохоронці висували Мельничуку і ще кільком айдарівцям участь у розбійних нападах, викраденні людей, заволодінні транспортним засобом і застосуванні насильства до співробітників правоохоронного органу. Зокрема, тодішня Генпрокуратура підозрювала Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

У червні 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Мельничука. 11 червня суд обрав як запобіжний захід для нього – заставу на суму у 300 мінімальних зарплат, що складала понад 365 тисяч гривень. Ця застава була за нього внесена.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.