Що гірше: пити часто, але в міру чи напиватись, але рідко

Здоров'я, Новини

П’янство вважають одією із найзгубніших звичок для здлоров’я. Іноді можна почути таку думку, що “пити треба вміти”. Зазвичай такі люди дозволяють собі алкоголь часто, але в незначній кількості.

Однак, корейські вчені, про яких пише Study Finds, кажуть, що пити алкоголь часто шкідливіше для серця, ніж час від часу сильно напиватися, про це інформує Голос.if.ua.

Зокрема, регулярне вживання будь-якої кількості алкоголю сприяє більшому ризику розвитку фібриляції передсердь, ніж випадкова нічна випивка.

Рекомендації щодо вживання алкоголю були спрямовані на зниження абсолютної кількості, а не частоти, пояснюють дослідники.

Однак дослідження довело, що для захисту від ​​аритмії потрібно пити рідше.

Дослідження грунтується на даних майже 10 мільйонів осіб, у яких на момент першого огляду у 2009 році ​​аритмії не було.

У ході дослідження у них також запитали про звички вживання алкоголю. Потім за кожним з учасників спостерігали до 2017 року, щоб з’ясувати, у кого захворювання розвинеться.

Виявилося, що вирішальним чинником ризику для розвитку ​​аритмії виявилася частота, з якою учасники вживали алкоголь.

Найбільше ризикували, ті хто вживав алкоголь щодня. Найменше – ті, хто дозволяв собі спиртне раз на тиждень.

А от звичка напиватися конкретно, але рідко, що цікаво, чіткого зв’язку з розвитком захворювання не продемонструвала.

Однак це, звісно, не є закликом до того, що варто напиватися: алкоголь є фактором ризику для серцевих захворювань.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.