Краса і молодість шкіри зсередини: 9 продуктів, що містять природний колаген

Здоров'я, Новини

Колаген – природний будівельний матеріал наших клітин, який «відповідає» за молодість і пружність шкіри, а також важливий для захисту нігтів і здоров’я волосся.

З віком ми втрачаємо колаген і відновити його природний баланс дуже складно – тому важливо регулярно їсти продукти, які допомагають підвищити його зміст в організмі, про це інформує  Голос.if.ua.

Тваринний білок

Колаген – це білок, і щоб забезпечити його утримання, організм «видобуває» його з білкової їжі. Біле куряче м’ясо, індичка, яловичина і навіть свинина – всі ці продукти допоможуть підвищити рівень колагену в організмі і підтримають здоров’я і красу вашої шкіри, волосся і нігтів.

Зелений горошок

Цей овоч – справжній чемпіон за вмістом білка – в одній порції міститься цілих 8 грамів! А так як горошок – все-таки овоч, то він також багатий харчовими волокнами і корисною клітковиною, які необхідні для здоров’я кишечника і активного метаболізму.

Солодкий перець

Ці яскраві овочі багаті антиоксидантами, а також вітаміном С, який бере активну участь у виробництві колагену. Регулярне вживання в їжу солодкого перцю допомагає підтримувати молодість шкіри і боротися з першими ознаками її старіння – такими, як зморшки.

Морква

Ще один вітамін, необхідний для виробництва колагену – вітамін А, якого особливо багато в моркві. Але пам’ятайте, що для засвоєння організмом його варто поєднувати з ненасиченими жирами – наприклад, оливковою або соняшниковою олією.

Шпинат і капуста

У цих овочах багато вітамінів А, С, а також цинку, які стимулюють вироблення природного колагену. Постарайтеся їсти салат з цих овочів хоча б через день – це допоможе вам підтримувати природну молодість шкіри і волосся.

Чіа

У цьому крихітному корисному насінні повно білка, необхідного для «будівництва» колагену – додавайте Чіа в йогурт або салати, це не тільки корисно, але й смачно. Крім того, Чіа незамінні для запуску «ледачого» кишечника!

Абрикоси

У цих фруктах багато вітаміну А, який стимулює вироблення природного колагену – і, що особливо приємно, вітамін міститься не тільки в свіжих абрикосах, але і в куразі. Так що додавайте її, наприклад, в ранкову вівсянку або їжте в якості корисного перекусу – ваша шкіра скаже вам «спасибі!».

Нут

Ще один дуже важливий овоч, який не тільки підтримує здоровий метаболізм і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, а й стимулює вироблення природного колагену. У нуті багато вітамінів А і С, а також цинку і тіаміну – особливого вітаміну, який допомагає розщеплювати білок, і тому необхідного для вироблення колагену. Крім того, нут багатий вітаміном В, який також сприятливо позначається на стані шкіри.

Бульйон

Бульйон, основа якого – кістки і хрящі птиці або яловичини, обов’язково повинні регулярно бути на вашому столі. Причому чим старшими ви стаєте, тим частіше вам варто їсти цю страву: адже бульйон – просто золоте джерело білка, кальцію, а також природного колагену.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.