Голова Івано-Франківської ОДА на камери щепився проти дифтерії та грипу

Здоров'я, Новини

Через різке збільшення восени цього року випадків захворювання на дифтерію та початок сезону грипу медики забили на сполох і закликають прикарпатців робити щеплення.

Так сьогодні, в рамках популяризації вакцинації, голова Івано-Франківської ОДА під об’єктивами фото- і відеокамер зробив щеплення від грипу і дифтерії, інформує кореспондент  Голос.if.ua.

          читайте також: Франківці не поспішають вакцинуватись від грипу

Денис Шмигаль каже, що щепився аби показати гарний приклад іншим.

“В першу чергу я зробив щеплення для себе особисто, бо моя робота має високу контактність. По-друге, власним прикладом хочу показати людям, що прививки треба робити. На Івано-Франківщині ситуація зі щепленнями не найгірша – 70% дітей та 40% дорослих. Моя сім’я щепиться згідно з календарним графіком щеплень. І всіх закликаю щепитися і берегти своє здоров’я та здоров’я своїх рідних”, – наголошує очільник області.

На даний момент, за словами лікарів, від грипу в усіх аптеках є вакцина “Ваксігрип”.

“Найперше треба звернутися до дільничого лікаря і отримати рекомендації для вакцинації. Щодо дифтерії, то вакцини є різного типу. Ми отримали п’ять тисяч доз вакцини для дорослих. Вакцина якісна. Вона має декілька реакцій, які є нормальними – біль у місці уколу, підняття температури. На сьогоднішній день на місто нам ще не вистачає близько 7 тисяч доз. Зараз люди вакцинуються активно”, – розповіла лікар поліклініки №3 Оксана Савчук.

Нагадаємо, що востаннє епідемія дифтерії в Україні була в 1991–1998 роках. Її причиною став низький рівень вакцинації та відсутність ревакцинації. Тоді дифтерією захворіло близько 20 тисяч людей, 696 із яких померли.

Довідка від Голос.if.ua:

Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання, що характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок носоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.