У Франківську поліція бере ринок під охорону – щоб уникнути масових сутичок

Кримінал, Новини

Сьогоднішній конфлікт на центральному продуктовому ринку в Івано-Франківську завершився тимчасовим компромісом, який запропонувала поліція.

Нагадаємо, Ігор Халаменда, засновник і гендиректор ТОВ “Торговий сервіс”, намагався сьогодні увійти в офіс своєї фірми, яку він днями зумів юридично повернути після спроби рейдерського захоплення. Однак, офіс заблокували невідомі. Поліція в конфлікт не втручалася, пише Голос.if.ua.

Про компромісну пропозицію поліції повідомив представник Ігоря Халаменди адвокат Тарас Жарський.

“Отримали пропозицію від поліції – для уникнення масових заворушень запропоновано, що обидві сторони повністю покидають територію ринку. Ринок охоронятимуть правоохоронці. Така ситуація зберігатиметься до понеділка. У понеділок буде ухвала слідчого судді і слідчі проведуть огляд приміщень”, – сказав Жарський.

Історія конфлікту:

25 жовтня У фірмі «Торговий Сервіс», котра є власником і адмініструє центральний ринок в Івано-Франківську, заявили про незаконне захоплення підприємства і звернулися в поліцію та до суду, оскільки з 24 жовтня «Торговий Сервіс», згідно з даними Мін’юсту отримав прописку в місті Дніпро. Його нова власниця – Тамара Казанцева, зареєстрована у підконтрольній бойовиками Андріївці Волноваського району Донецької області. А керівником зазначили Олександра Туяхова.

У свою чергу, у відео, яке було знято у Києві, Ігор Халаменда стверджував, що нікому не продавав ТОВ “Торговий сервіс”, а “нових власників” центрального продуктового ринку називав рейдерами.

28 жовтня новопризначений керівник ринку Антон Довгий скликав журналістів та поінформував про плани нових власників: зменшити орендну плату та поборотися зі стихійною торгівлею. Однак документів на купівлю-продаж ринку не показав.

Вже 13 листопада у Єдиному державному реєстрі Міністерства юстиції оновилася інформація про власника та керівника товариства “Торговий сервіс”. Кінцевим бенефіціаром підприємства знову став Ігор Халаменда.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.