Експерти назвали щоденні звички, які вбивають імунну систему людини

Здоров'я, Новини

Щоденні звички можуть виявитися не так нешкідливі, як здаються на перший погляд. Вони несуть шкоди організму людини, інформує Голос.if.ua., тому що вбивають його імунну систему.

Часом, людина навіть не здогадується про те, що своїми діями в повсякденному житті може завдавати непоправної шкоди організму. Зокрема, мова йде про ті дії, які вбивають імунітет людини.

І першим у списку таких звичок значитися неправильне харчування. Через надмірне вживання картоплі фрі, чіпсів, шоколаду організму починає бракувати важливих поживних речовин.

Організм просто починає “гальмувати” від такої “якості” продуктів і імунітет, в свою чергу, різко починає падати. Також неправильне харчування може спровокувати в організмі виникнення багатьох небезпечних захворювань, зокрема серцево-судинної дистонії та діабету 2 типу. Це небезпечні хвороби, які без належного лікування можуть привести до дуже негативних наслідків і навіть летального результату.

Саме тому лікарі настійно рекомендують ретельно стежити за якістю свого харчування. У раціоні людини повинні бути обов’язково овочі і фрукти.

Ще одна звичка, яка негативно позначається на імунітет, це переохолодження ніг. В цьому випадку тіло намагається захиститися від подальшої втрати тепла, для чого звужує всі кровоносні судини. У свою чергу важливі для захисту організму слизові оболонки починають погано забезпечуватися кров’ю, тому хвороботворним вірусам легше через них проникнути в організм.

Також важливо завжди висипатися. Недолік сну і відпочинку негативно впливають на імунітет. Організм людини просто не встигає відновитися після важкого робочого дня і втома, як снігова куля, накопичується в організмі.

Величезної шкоди імунітету завдає стрес, проте в повсякденному житті переживань важко уникнути. Головне, за словами фахівців, щоб стрес не перейшов в хронічну форму.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.