Друге дихання: 6 способів реанімувати підводку для очей

Здоров'я, Новини

Питання зберігання та термінів придатності косметики доволі складне.

Навіть у найбільш просунутих і відповідальних «б’юті-користувачів» траплялося так, що кохана підводка для повік засихала і категорично відмовлялася малювати стрілку, інформує  Голос.if.ua. Зазвичай це відбувається в найбільш невідповідний момент – коли дуже поспішаєш і під рукою немає заміни (збігати в магазин – не варіант).

І ось тут важливо, як і в будь-якій критичній ситуації, зберігати спокій і власними силами провести рятувальну операцію. Спеціально для цього ми зібрали велику кількість Лайфхаків (від найпростіших до професійних), які допоможуть реанімувати підводку і повернути її до ладу за лічені хвилини.

Потрусіть

Іноді всередині підводки чути звук кульки, що бігає. Це зовсім не музичний супровід, а хитрий механізм, що оберігає засіб від висихання. Якщо ви давно не струшували свій лайнер, то спробуйте це зробити: парочка хороших струшувань дасть про себе знати – текстура розійдеться і стане менш щільною.

Промалюйте

Ще один легкий спосіб вдихнути життя в засохлу підводку – кілька разів пройтися лайнером по тильній або фронтальній стороні долоні. Це, звичайно, не дуже економне рішення, тому що робити ці «ескізи» доведеться до тих пір, поки не з’явиться чітка свіжа лінія, але прийом працює. По суті, він нагадує процес «розписування» нової ручки.

Намочіть

Лайнер з фетровим аплікатором можна ненадовго обернути паперовим рушником, змоченим гарячою водою: це має допомогти. Майте на увазі, що мочити лайнер під струменем води – це крайній захід, який може все зіпсувати. Занадто велика кількість води небезпечна для формули і текстури засобу – не випадково підводка спочатку робиться герметичною.

Зігрійте

Якщо підводка зберігається неправильно (в ідеалі, в місці зберігання повинна бути кімнатна температура, а сама підводка повинна лежати кінчиком вниз), то існує ймовірність затвердіння чорнила, в результаті чого воно просто перестане виділятися. Занурення лайнера в гарячу воду може повернути йому життя. Потрібно налити в чашку гарячої води, опустити в неї щільно закриту підводку кінчиком вниз і залишити буквально на кілька хвилин. Потім потрібно витягнути лайнер, струснути його і спробувати провести ним по долоні: лінії повинні стати більш насиченими і жирними. Цей фокус можна повторювати до тих пір, поки не з’явиться бажаний результат.

Очні краплі

Буває, що підводка скочується в грудочки (часто це відбувається з гелієвими і кремовими текстурами) і стає твердою, як камінь. У цій ситуації спочатку потрібно розбити кірку засохлої фарби зубочисткою або шпилькою, а після цього додати всередину трохи очних крапель, які зроблять консистенцію м’якою. Але все ж краще до цього не доводити і вчасно поповнювати свою колекцію макіяжу.

Крайній захід

Якщо ви зовсім зневірилися і ніякі способи не допомагають, а без стрілок вам «ніяк не можна», тобто крайній захід, який вимагає проведення невеликої операції. Відкрутіть задню частину лайнера (як правило, він закручений маленькою кришечкою), витягніть чорнильний стрижень (краще використовуйте пінцет, щоб не забруднити руки) і опустіть його в теплу воду на кілька секунд. Поки стрижень знаходиться в воді, можна побачити, як він вбирає воду. Головне – не перетримати, щоб він не перезволожився: півхвилини більш ніж достатньо.

Після цього стрижень потрібно промокнути паперовим рушником, акуратно вставити його назад і щільно закрутити кришку. Зберігати відроджений лайнер краще кінчиком вниз, щоб гравітація розподіляла воду рівномірно. Бонус: для більш сильного зволоження додайте у воду кілька крапель гліцерину – він захистить ваш лайнер від засихання.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.